EFSANE 2015



LEGEND
IMDB : 7,1
YÖNETMEN: Brian HELGELAND

Eğer Tom Hardy seviyorsanız filmde iki tane görüyoruz. Film mi daha güzeldi yoksa Hardy’nin oyunculuğu mu derseniz oyunculuk derim. Son yıllarda oldukça yükselişte olan aktör kesinlikle rollerin adamı, birçok filmini izlemiş birisi olarak diyebilirim ki aldığı her role öyle bir bürünüyor ki sanki gerçekten yaşıyor. Şuraya yazıyorum bu adamın Oscar alması yakındır.


Filme gelirsek, Ron ve Reggie Kray ikizlerinin yeraltı öyküsünü anlatıyor ve evet yine bir otobiyografi. Bu sefer şöyle güzel bir kısım var, olaylar daha çok kardeşler üzerinden anlatılmış yani polis işin içine çok karışmıyor. Bir önceki yazımı okuduysanız ne demek istediğimi anlarsınız.


Hikaye Emily Browning’in anlatımıyla başlıyor ve anlatıcımız Frances karakteri ile ortaya çıkıyor.Reggie’nin kız arkadaşını oynayan oldukça masum bir tip olması insanı ikilinin arasındaki ilişki nereye varacak diye de merak ettiriyor. Ron akıl hastası ve şiddet sorunları olan birisini canlandırıyor. Reggie ise daha aklı başında ve işleri yoluna koymada çok daha başarılı bir kimse olarak karşımızda, aslında Tom Hardy’nin karizmasını konuşturmuş olması rolde pek zorlanmadığını göstermiş. Asıl Ron karakterini canlandırırken sesi, bakışları, sert adam olmasının yanı sıra sergilediği biseksüel davranışlar oldukça etkileyici, izlerken gerçekten aynı oyuncu tarafından değil de bir ikizi olduğuna inanıyorsunuz. ilk yarıda biraz durağan, film boyunca iki kardeşin çatışmasının yanı sıra Reggie’nin kız arkadaşı ile olan sorunlarını da görüyoruz. 2. Yarısı daha hareketli geçiyor. Ron kardeşini bir kız için kaybetmek istemezken Reggie ilk başlarda sadece mekân sahibi sıradan bir hayat yaşamak istiyor gibi geliyor fakat bir gangsterdan bahsediyoruz.


Polisin filme dahil olması ise insanı sıkmıyor ve daha çok olaya renk katıyor. Tam olarak bir İngiliz filmi denebilir. O İngiliz havası oldukça yansımış. 20. yy ikinci yarısında yaşayan kardeşlerin hikayesine oldukça yakışan bir atmosfer. Gerçek hayatta bu kadar havalı mıydı bilinmez ama Hardy’nin performansı oldukça etkileyiciydi. Gerçek hayattaki fotoğraflarına bakarsanız eğer Kray kardeşlerden Ron neredeyse benzemişken Reggie daha çok salon erkeği aynı zamanda sert adam rolünde görünüyor. Kız arkadaşına olan davranışları ise bir mafya babası için oldukça romantik, sevdik mi bayıldık bile fakat bazen sorunlar çıkabiliyor.


Kulüpte şarkı söyleyen sanatçı Duffy ise daha çok Mercy şarkısı ile hatırlarsınız belki, sesiyle tam olarak filme uymuş denebilir.

Sonuca gelirsek, bol İngiliz aksanlı, karizmanın dibine vurdukları ve suçlu dünyasının gerçek yaşam öyküsünü izlemek istiyorsanız ve tabii ki Tom Hardy’nin dayanılmaz güzel sesiyle büründüğü karakterler için, kesinlikle tavsiye ederim.


GAİA


Bunları da Beğenebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.