KIZIL TEPE 2015

CRIMSON PEAK
YÖNETMEN: GUILLERMO DEL TORO
IMDB: 6.7
Oyuncu kadrosu bile filme göz atmak için bir neden denebilir. Film en başta etkileyici bir girişle başlıyor; yüzü gözü kan içinde bir kadın karların içinde duruyor. Olayların daha sonra nasıl bu hale geldiğini anlatan filmlerden denebilir.
Filmin gizemli bir havası var ve atmosferi ile oldukça güzel ilerliyor. Oyunculuk gerçekten çok iyidi.  Tom Hiddleston’ ın o centilmen halleri Wasikowska’nın kibarlığı ve bu kadın gerçekten bu tarz filmler için yaratılmış. Jane Eyre filminde gördüğümde de aynı şeyi düşünmüştüm.

Edith(Mia Wasikowska) yazarlıkla uğraşır. Çocukluğunda başına gelen bir olaydan ötürü hayaletlere ilgisi var fakat hikayesini sunduğunda pek ilgi odağı olmaz. Yakışıklı doktor Charlie Hunham Dr. Alan McMichael olarak karşımıza çıkıyor ve kızımızla da bayağı ilgilendiği açık fakat kasabaya kız kardeşi ile gelen yakışıklı Sör Thomas Sharpe (Tom Hiddleston) birden bütün kadınların ilgi odağı oluyor(olunmayacak gibi de değil hani).  Kızımızla da daha ilk gördüğü an ilgilenmeye başlıyor. Thomas bir şeyler icat etmeyi seven İngiltere’den Amerika’ya gelmiş ve icatlarını Carter Cushing’e  (Edith’in babası) tanıtmayı düşünen birisidir.
Edith ile ilk karşılaştıklarında yazdığı romana bakıp beğendiğini söyler.  Mr Cushing, kızı olduğunu söylediğinde ise ilgisi daha da artar. Partileri sevmeyen kızımız bile bu kadar centilmence davranan bir kişi karşısında gitmeyi kabul ediyor. Fakat kız kardeşi Lady Lucielle daha ilk gördüğümüzde bir sorun olduğunu anlıyoruz. Kız kardeşten çok bir düşman gibi ve oldukça soğuk birisi.

Edith’ i çocukluğunda ziyaret eden hayalet yaptığı uyarıdan yıllar sonra tekrar ortaya çıkar ve kızı yine uyarır. ‘kızıl tepeye gitme’ tabi hayalet gördüğümüzde hepimizin yapacağı gibi o da korkuyla sadece kurtulmaya çalışır.
Kızıl tepeye ulaşılır. Thomas ile evlenmiştir. Kızıl tepe denilmesinin özelliği o bölgenin kırmızı kil bakımından zengin olması. Malikane ise tam bir harabe denebilir. Çatıdan sürekli bir şeyler dökülüyor. Etraf yaprak dolu hani film boyunca aklıma takılan tek şey evde hizmetçi namına bir, ilk malikaneye vardıklarında karşılayan adam, o da bir daha görünmüyor zaten.  O evde nasıl yaşıyorlar cidden düşündürücü kışın ortası kar kıyamet ortalık.

Ev hayaletten geçilmiyor.  Kız her gece tek başına uyuyor. Bir sorun var zaten şato gibi bir yerde yaşadığı için çalışanda yok kızımız evde özgürce geziyor. Thomas daha ilk geldiklerinde yaptığı uyarıyı ise hiç ciddiye almayarak kilere iniyor. Mahsen daha doğrusu, orada gördüğü bir isimle evdeki durumu anlamaya çalışan Edith’te yavaş yavaş soruları çözüyor ve buldukları ise hiç hoş olmuyor.
Filmin ikinci yarısı oldukça hareketli geçiyor. Hayaletlerden, bulunan dosyalara, doktorumuzun malikaneye gelmesi derken filmin nasıl ilerlediğini anlamıyoruz zaten. Oldukça güzel bir filmdi. Çok fazla spoiler vermeden anlatmaya çalıştım bana kalırsa hafta sonunu geçirmek için oldukça güzel bir film. 


GAİA


Bunları da Beğenebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.