HATEFUL EIGHT (2016)

NEFRET SEKİZLİSİ 2016
IMDB : 7.9
YÖNETMEN: QUENTIN TARANTINO
Şu karlı ve güzel havada evinde olanlar için oldukça güzel bir film önerim var. Geçen senenin ocak ayında gösterime giren filmi izlememin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen oldukça hoşuma giden bir Tarantino yapımı oldu. Görsellik olarak bol karlı bir yapım, çok fazla diyalog olmasının yanı sıra film nedense beni hiç sıkmadı.

Konusuna değinmeden önce oyuncu kadrosunun oldukça kaliteli olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bir filmin daha girişindeki yazı stili ve tabi ki sahneleri ile tam bir Tarantino filmi olduğu belli oluyor.

İç savaş sonrası Cellat olarak adı geçen ödül Avcısı (Kurt Russell) yanında suçlu bir kadın ile yola çıkar. Kadını adalete teslim etmesi gerekiyordur fakat kar fırtınası sebebi ile orada bir yere sığınmaya karar verirler. Yolda kanun kaçağı ve ödül avcısı (Samuel Jackson) ile karşılaşırlar onu da arabaya alırlar fakat kulübeye vardıklarında oranın asıl sahibi yerine onları 4 farklı kişi karşılar. Herkesin mesafeli olmasının yanı sıra ihanetin ortaya çıkması ve olay örgüsünün gelişmesi ile neler olacağını merak içinde beklemek kalıyor. Filmin ilk yarısı çok fazla diyalog içerse de ilerleyen dakikalarda işler iyice sarpa sarıyor ve silahlar konuşuyor. Daisy’ nin yara bere içinde olması ilk başta beni rahatsız etse de kadının psycho halleri ve ironik tavırları komik bir hava katmış. Sürekli intikam için kardeşinin geleceğinden bahseden Daisy’nin kardeşi rolünde ki Channing Tatum ise filmin sonlarında karşımıza çıkıyor.
Soundtrackleri de oldukça başarılı olan filmin müziklerine şuradan ulaşabilirsiniz.


Karda geçen bir Western filmi diyecek çok fazla bir söz yok izlemek lazım sonu farklı olan ve yönetmenin tarzını yansıttığı güzel filmlerden diyebilirim.

GAİA


Bunları da Beğenebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.